kt
Service

Voorspellingsclub oprichten

Voorspellingsclub oprichten

Hebt u wel eens in eenVoorspellingsclub de eredivisie voorspeld? Dat is echt heel leuk. De wedstrijden worden daardoor nog boeiender, als men de wedstrijden volgt en hoopt de juiste voorspelling te hebben gedaan. Hiernavolgend willen wij u een paar tips aan de hand doen voor de oprichting en het beheer van een voorspellingsclub.

Tip 1: Begin de pool op tijd

Om een pool te starten hebt u een beetje voorlooptijd nodig. Leg de pool het beste al vier weken voor de eigenlijke staart aan. Zo heb u voldoende tijd om alle instellingen en goed te bedenken en uw pool volgens uw wensen te configureren. Maak uzelf vertrouwd met het Kicktipp-platform.

Tip 2: Eenvoudige regels om te beginnen

Kicktipp biedt bij de configuratie van pools talrijke mogelijkheden. Men kan veel verschillende regels instellen, divisies mengen enz. Daarop willen wij hier niet nader ingaan. Maar vooral als u een nieuwe pool wilt oprichten, dient u eenvoudig te starten. Uw voorspellers zullen u dankbaar zijn dat ze niet meteen verschillende divisies met complexe regels moeten voorspellen. Pas bij ervaren voorspellers is het zinvol om bijvoorbeeld over te schakelen naar een quotetelling.

Maar uiteindelijk moet u de ervaring van uw pool zelf inschatten. Zijn de deelnemers uitgekookte voorspellingsprofs? Dan kunt u iets meer experimenteren. U wilt een pool voor de afdeling in uw bedrijf opzetten en er moeten ook collega's voorspellen die niet zo waanzinnig geïnteresseerd zijn aan voetbal? Kies dan voor zo eenvoudig mogelijke regels.

Tip 3: Uitnodiging voor de pool

U hebt alles ingericht? Dan kan het nu beginnen! Hecht veel waarde aan de uitnodiging voor de pool. Het is het eerste bericht dat uw toekomstige voorspellers zullen zien. Schrijf niet in het wild iedereen aan die u kent, maar denk goed na wie van diegene graag zou willen worden uitgenodigd. Verfraai uw uitnodiging met een story. Een voorbeeld voor een bedrijfspool zou er als volgt kunnen uitzien:

Beste collega's,

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie begint binnenkort! Wie wordt er dit jaar kampioen, wie degradeert? Kan ook dit seizoen weer een team verrassen? Laten wij eens kijken wie van jullie echt verstand van voetbal heeft en wie maar doet alsof ;-). Ik nodig jullie bij dezen uit voor de eerste officiële voorspellingsclub!

Wij voorspellen iedere speelronde alle 9 eredivisiewedstrijden en ik verheug me op een zo groot mogelijk aantal deelnemers. Wees niet bang, je hoeft niet veel verstand van voetbal te hebben en misschien is het zelfs beter als je er geen verstand van hebt ;-). Het belangrijkste is dat jullie plezier hebben bij het voorspellen! Hier kunnen jullie je aanmelden in onze pool:

https://www.kicktipp.de/demo/

Klik gewoon op 'Lid worden' en je kunt beginnen. Kies een leuke voorspellersnaam en laat je collega's zien wat je kunt.

Voor de winnaar van de pool zal ik een kleine wisselbeker uitloven, die de beste voorspeller aan het einde van het seizoen plechtig zal worden overhandigd. Bovendien is er iedere speelronde een kleine beloning voor de winnaar van de dag. Laat je verrassen.

Groetjes, Willem alias 'De Kromme'

Tip 4: Tijdstip van de uitnodiging

Let op dat u uw vrienden en collega's op tijd uitnodigt voor de pool. Misschien zijn er wel een paar met vakantie of gedurende een paar dagen niet bereikbaar. Het is zinvol om de uitnodiging minimaal twee weken voor het begin van de pool te versturen, maar niet meer dan vier weken van tevoren. Als u uw medevoorspellers persoonlijk ziet, kunt u ze ook persoonlijk uitnodigen en al over uw pool vertellen. Op deze wijze hebben ze alvast een idee, voordat de e-mail binnenkomt.

Op de maandag voordat het seizoen begint, kunt u alle voorspellers nog een keer een herinnering sturen en laten weten dat het seizoen binnenkort begint en nu het tijdstip is gekomen om zich als voorspeller aan te melden, mits dat nog niet gebeurd is.

Tip 5: Loof een prijs uit

Prijzen, prijzen, prijzen! Prijzen winnen vindt iedereen leuk! Het hoeft ook niets groots of duurs te zijn. Soms zijn kleine dingetjes al voldoende. Een medaille, een kleine wisselbeker, een oorkonde of een shirt van de lokale voetbalvereniging.

Tip 6: Berichten over de speelronde

Vuur de communicatie onder de voorspellers aan, door regelmatig berichten over een speelronde te publiceren. Wie was de winnaar van de dag, welke bravoureuze voorspelling moet op bijzondere wijze worden gewaardeerd? Was het gemakkelijk om deze speelronde te voorspellen of waren er veel verrassende resultaten? Was het weer eens de voorspeller met het minste verstand van voetbal die de meeste punten heeft gescoord?

Een bericht over de wedstrijd in de eredivisie zou er als volgt kunnen uitzien:

'Jaap' kan zich aan de top handhaven! Van harte gefeliciteerd.

Met 38 punten had hij 6 van 9 tendensen goed voorspeld en kon hij zijn eerste plaats handhaven tegen 'Voetbalgod', maar zijn voorsprong gaat terug naar nog maar 3 punten.

Maar wat gebeurde er verder beneden in het klassement? 'Woutinho' heeft na een moeilijke tijd eindelijk weer goed gescoord. Na meerdere weken met weinig punten daalde hij steeds verder af in het klassement en was vóór deze speelronde laatste. Met bravoure voorspelde hij 8 van 9 tendensen goed en voorspelde zelfs exact het 4:2 van Vitesse tegen Heerenveen. Hij is met 42 punten niet alleen winnaar van de dag, maar klimt ook maar liefst 5 plaatsen omhoog en bevindt zich weer op een goede plaats in het middenveld. Chapeau!

Laten we eens kijken naar de volgende speelronde. Hier wachten een paar moeilijke taken op ons voorspellers. Kan Willem II na de overwinning tegen PSV ook tegen Twente scoren of lukt hun weer geen tweede overwinning op rij?

Kunnen Sparta en VVV de twee teams met de minste doelpunten in hun wedstrijden eindelijk weer eens scoren? En: Hoe lang mag de trainer van Roda JC nog op de bank zitten? Ik ben benieuwd wie deze keer de meeste punten scoort...

Tot volgende week!

Groetjes Willem alias 'De Kromme'

Tip 7: Samen naar wedstrijden kijken

Organiseer samen met uw pool toch eens een gezellige voetbalavond. Met onze app kunt u op het second screen de live-resultaten en de uitwerkingen op de voorspellingen volgen. Ineens wordt een saaie 0:0-wedstrijd extreem boeiend en menig gelijkspel-voorspeller hoopt van harte dat geen doelpunt meer valt. Als men dan nog in de 88e minuut voorligt en tegenover zijn vrienden kan opscheppen met zijn fantastische voorspellingen, is dat een heerlijk gevoel! Dat veandert helaas als in de blessuretijd plotseling overal doelpunten vallen als overrijpe vruchten van de boom.

Tip 8: Prijs uitloven aan de beste voorspeller tijdens een seizoensfinale-feest

Op de laatstespeelrondeg of daarna kunt u een bijeenkomst voor de leden van de pool organiseren. In een gezellige ronde kunt u dan bijvoorbeeld een wisselbeker aan de winnaar overhandigen en nog een keer de voorspellingsprestaties van uw leden waarderen. Als tijdstip is de laatste speelronde natuurlijk bij uitstek geschikt. Eerst nog naar de wedstrijden kijken en daarna de winnaar huldigen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een interland of een bekerfinale die na afloop van het seizoen wordt gehouden.

Tip 9: Gun uw pool een pauze, herstarten van de pool

Als het seizoen voorbij is, gunt u uw pool een pauze. 34 speelrondes vol inspanning liggen achter de voorspellers. De zomerrust is weggelegd voor andere dingen dan voetbal of uw voorspellingsclub. Als het dan weer tijd is, kunt u uw pool met een 'Hernieuwde start' omzetten naar het nieuwe seizoen. Na een paar weken zonder voetbal heeft dan ook weer iedereen zin om te voorspellen als uw uitnodiging voor het nieuwe seizoen binnenkomt.

En nu: veel plezier met uw pool.

Begin een kosteloze pool en nodig uw vrienden en collega's daarvoor uit.

Hebt u nog hulp nodig?