Service

Eigen divisies en toernooien

Eigen divisies en toernooien

Wie exotische divisies of lagere klassen of zelf aangelegde competities wil voorspellen zit goed in het eigen Divisiebeheer. Onderstaand vindt u een gedetailleerde handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u een eigen onderwerp aanlegt.

Divisie (of toernooi) aanleggen

Stap 1: Teams

Leg eerst de teams aan die aan uw zelfontworpen competitie moeten deelnemen. Geef a.u.b. ook een korte naam van de teamnaam aan (bijv. teamnaam "Feyenoord Rotterdam", korte naam "Fey").

Stap 2: Competitie

Leg een nieuwe competitie aan. De competitienaam is onafhankelijk van het seizoen omdat hij elk seizoen opnieuw kan worden gebruikt. Een competitie is bijv. een toernooi dat om de 4 jaar gehouden (bijv. WK voetbal) of een divisie (bijv. West 1) die jaarlijks gespeeld wordt.

Stap 3: Seizoenen

Begin een nieuw seizoen voor uw competitie. Iedere competitie is in seizoenen onderverdeeld. Bij de competitie "Eredivisie" zijn er bijv. de seizoenen "2017 - 2018", "2018 - 2019" enz.

Stap 4: Deelnemer

Onder "Deelnemer" kunnen alle teams aan het seizoen worden toegevoegd die in dit seizoen van de competitie spelen.

Stap 5: Speelronde

Leg achtereenvolgend nieuwe speelrondes aan. Elke competitie heeft minimaal één speelronde. Het aantal speelrondes is afhankelijk van het aantal deelnemende teams en van de spelmodus. Een seizoen van de Eredivisie heeft bijvoorbeeld 34 speelrondes, omdat elk van de 18 deelnemende teams in de heen- en terugronde 17 tegenstanders heeft. Bij de bekercompetitie kan een speelronde bijvoorbeeld een afvalronde zijn (achtste finale, kwartfinale enz.).

Bij het aanleggen van een speelronde voert u het aantal paringen en een standaarddatum in. Dit vereenvoudigt het werk bij punt 7: Wedstrijden.

Stap 6: Groepen

Deel uw competitie in groepen in als het bijvoorbeeld gaat om een toernooi. In de divisiemodus hebt u geen groepsindeling nodig.

Stap 7: Wedstrijden

Leg nu de paringen aan die bij een bepaaldespeelronde horen. De wedstrijden van een speelronde kunnen op meerdere dagen in de week worden gehouden. De toewijzing van de wedstrijden geschiedt in de regel volgens het officiële speelschema van de divisie of het toernooi. Wilt u meerdere speelrondes samenvatten, kunt u dit op een later tijdstip doen.

Stap 8: Vragen

Als u de voorspellers de kans wilt geven om extra punten te verzamelen, kunt u hier vragen definiëren die de voorspellers op een door u vastgelegd tijdstip tijdens het seizoen moeten beantwoorden. Voorbeelden voor dergelijke vragen zijn 'Wie wordt kampioen"' of 'Wie degradeert?'.

Stap 9: Voorspellingskalender

Om de wedstrijden te kunnen voorspellen moet de divisie nu alleen nog uit het eigen divisiebeheer worden overgenomen in de voorspellingskalender.

Stap 9a: Hernieuwde start

Dit gaat het snelst met een Hernieuwde start. Omdat bij een hernieuwde start alle voorspellingen gewist worden, dient men de hernieuwde start alleen uitvoeren als het laatste eindresultaat mag worden gewist.

Stap 9b:

Als meer dan een divisie moet worden voorspeld of als de voorhanden voorspellingskalender niet mag worden gewist, kunt u de wedstrijden in het spelleidergedeelte onder "Voorspellingskalender" -> "Nieuwe wedstrijden toevoegen" in de voorspellingskalender opnemen.

Uw eigen vragen kunt u in het spelleidergedeelte onder "Voorspellingskalender" -> "Vragen toevoegen" in de voorspellingskalender opnemen. In de seizoenselectie vindt u telkens ook het zelf aangelegde seizoen.

Tijdens het seizoen

Uw zelf aangelegde onderwerp kan nu worden voorspeld. Na afloop van de wedstrijden moet u de Resultaten invullen, zodat de behaalde punten kunnen worden berekend:

Stap 10: Wedstrijdtijden actualiseren

Denk a.u.b. op tijd aan de Actualisering van wedstrijdtijden tijdens het seizoen. Vooral in de lagere klassen worden wedstrijden vaak uitgesteld of afgelast.

Stap 11: Resultaten invullen

Onder "Resultaten" kunnen de resultaten voor de wedstrijden ingevoerd en/of gecorrigeerd worden.

Stap 12: Vragen beantwoorden

Onder "Open vragen" kunnen de resultaten voor de bonusvragen worden geactualiseerd. Zodra een team bijvoorbeeld niet meer kampioen kan worden, kan een antwoord als "verkeerd" worden gemarkeerd. In de overzichten verschijnen dienovereenkomstige teams grijs. Zodra de kampioen bekend is, wordt het antwoord als "correct" gemarkeerd. De punten voor alle correcte voorspellingen worden vervolgens automatisch berekend.

Onder "Vragen" kan het resultaat van een vraag worden gecorrigeerd. Klik daarvoor in de lijst met vragen de gewenste vraag aan. Aan het einde van de volgende pagina vindt u een link "Vraag beantwoorden".

Als u verbeteringsvoorstellen voor deze handleiding hebt, horen wij dat graag. Stuur uw suggesties a.u.b. per e-mail.

Hebt u nog hulp nodig?