Service

Formule 1-pool

Formule 1-pool

Met Kicktipp kunt u ook een Formule 1-pool opzetten. Hier vinden alle racefans nuttige opmerkingen en tips voor de organisatie van een Formule 1-pool.

Pool opzetten en de Formule 1 als pool selecteren

Zet een nieuwe pool op en kies onder "Divisie/toernooi" voor de "Formule 1". De pool is nu ingericht met alle standaardinstellingen en klaar voor het voorspellen.

Lees ook onze Tips voor het oprichten van een voorspellingsclub

Wat wordt voorspeld?

Hier worden de eerste 8 coureurs van de races en de eerste 4 coureurs van de kwalificaties voorspeld.

Als alleen de races moeten worden voorspeld, kunt u de kwalificaties in het spelleidergedeelte onder "Voorspellingskalender" wissen.

Tot wanneer kan worden voorspeld?

Voorspellingen zijn mogelijk tot de officiële starttijd van de races resp. de kwalificaties.

Desgewenst kan dit tijdstip in hetspelleidergedeelte onder "Voorspellingsregels" worden gewijzigd. Indien bijv. races en kwalificaties altijd tot vrijdag 12 uur moeten worden voorspeld, legt u per raceweekend een voorspellingsregel van het type "vast" aan met de dienovereenkomstige datum en wijst deze regel vervolgens toe aan de races. (De races en kwalificaties zijn in ons systeem opgeslagen als vragen.)

Hoeveel punten kunnen worden gescoord?

Voor de kwalificatie krijgt men 4 - 3 - 2 - 1 punt(en ) voor de correcte voorspelling van een coureur op de positie 1 t/m 4. Een punt krijgt men als een coureur weliswaar onder de top 4 geëindigd is, maar op een andere dan de voorspelde positie.

In de race zijn 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 punt(en) te verdienen voor een correcte voorspelling van een coureur op de betreffende positie. Net als bij de kwalificatie krijgt men één punt als een coureur weliswaar onder de top 8 geëindigd is, maar op een andere dan de voorspelde positie.

Desgewenst kan de puntentelling in het spelleidergedeelte onder "Puntentelling" worden gewijzigd. De punten voor een correcte voorspelling van een coureur onder de top 8, maar op een verkeerde positie, kan ook worden gekoppeld aan het puntenaantal voor een exacte voorspelling. Het is dus bijv. mogelijk om iemand meer punten te geven als hij de daadwerkelijke winnaar op de tweede plaats voorspelt dan wanneer hij hem op de achtste plaats voorspelt.

Bonusvragen?

Aan het begin van het seizoen wordt bovendien nog gevraagd wie wereldkampioen bij de coureurs en bij de teams wordt.

Het is echter ook hier mogelijk om in het eigen divisiebeheer andere vragen aan te leggen.

Lees hiervoor ook onze handleiding voor het aanleggen van eigen vragen.

Hebt u nog hulp nodig?